Геннадій Москаль: “Українці стали значно менше їсти і менше пити…”

Згідно зі «Статистичним бюлетенем», підготовленим Державним комітетом статистики, за січень-березень цього року виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів становить тільки 97,8% у порівнянні з аналогічним періодом 2010 року. А обсяги реалізованої харчової продукції, напоїв та тютюнових виробів складає 93,5% до аналогічного періоду минулого року.

У переробній промисловості виробництво найважливіших видів промислової продукції за січень-березень 2011 у порівнянні з аналогічним періодом минулого року складає:

яловичина та телятина – 85,6%;
яловичина та телятина морожена – 51,8%;
продукти готові та консерви зі свинини – 79,5%;
продукти готові і консерви з яловичини та телятини – 76,2%;
риба, філе рибне, – 49,3%;
оселедець – 70,0%;
овочі, фрукти, горіхи, гриби консервовані – 84,7%;
джеми, пюре, желе фруктові – 72,1%;
сири жирні – 82,1%; 
молоко і вершки згущені – 79,3%;
крупи – 75,7%;
вироби кондитерські – 87,4%;
горілка та інші міцні спиртні напої – 76,1%;
вино шампанське – 85,4%;
вино виноградне – 68,1%…

По всіх позиціям відчувається відсоткове зменшення виробленого та реалізованого товару, що говорить про низьку покупну спроможність населення.

Поширити